Wulf

Wulf

“I got my mind made up, and I ain’t gonna stop!” Wulf komt terug naar Groningen! In 2018 was hij niet van de radio en streamingservices af te slaan. Met hits als Mind Made Up en All Things Under The Sun is het een jaar geworden om niet snel te vergeten. In 2019 geeft Wulf zijn succes een vervolg met een debuutalbum.

Wulf

Wulf is een vocalist, liedjesschrijver en producer van 29 jaar uit Hilversum. Hij noemt zichzelf een laatbloeier: vier jaar geleden besloot hij zijn goedbetaalde baan in te ruilen voor het onzekere bestaan als artiest, omdat hij wilde investeren in datgene wat hij de rest van zijn leven wil doen: zingen. Hij nam een leap of faith: praatte met mensen uit de industrie, netwerkte dat het een lieve lust was, ging liedjes schrijven met andere muzikanten en snuffelde aan alle facetten van het artiestenbestaan om zoveel mogelijk ervaring op te doen: niet alleen in het schrijven van liedjes, maar ook in het bedenken van melodieën, arrangeren, co-produceren en optreden.

Eigen sound

Om naast deze leerprocessen bij te verdienen, zong Wulf backing vocals in voor andere artiesten en televisieprogramma’s, maar ook lead vocals op tracks van verschillende dj’s en projecten zonder dat zijn artiestennaam vermeld werd in de credits. “Ik heb ontzettend veel tijd in studio’s doorgebracht. Alles wat ik in die jaren geleerd heb, neem ik mee in het schrijven, co-produceren en zingen van mijn eigen tracks. Ik werk nu zo’n drie jaar met veel plezier samen met hetzelfde selecte groepje schrijvers en we kennen elkaar goed. Dat is belangrijk voor mij, omdat in een samenwerking pas de meest eigenzinnige creaties ontstaan als je precies weet wie je tegenover je hebt zitten en er geen enkele reden meer is om jezelf anders voor te doen. Ik denk dat je dan pas vernieuwend kan zijn en een eigen sound kan ontwikkelen”, aldus Wulf.

Catchy

Een eigen sound heeft Wulf ruimschoots te pakken. Zijn liedjes zijn catchy en beladen met levensverhalen. Want delen is wat Wulf wil doen. Met zijn hits heeft hij zijn kwaliteiten al getoond. En dan moet zijn debuutalbum nog uitkomen. Donderdag 23 mei staat één van de grootste beloften die ons land rijk is in De Oosterpoort.