Will Varley - + Support: YVI

Will Varley - + Support: YVI

De charismatische Brit Will Varley is een echte folk-muzikant. Zoals het hoort in de folkscene heeft hij overal en nergens opgetreden om zijn vak te leren. Het resultaat: een sound die wordt gekenmerkt door zijn bijna literaire teksten en rasperige stem.

Songwriting skills

Will’s songwriting skills zorgen ervoor dat zijn nummers de diepte ingaan. Zijn nummers vertellen verhalen. Van een Angolese immigrant die het VK probeert in te komen in The Man Who Fell To Earth, tot het boeiende Weddings and Wars waarin hij de wereldgeschiedenis in vier minuten samenvat. Varley’s nummers zijn gevuld met levendige beelden, politiek, emotie en surrealisme.

Shows & Tours

De folk muzikant is een graag gezien gast op de Engelse festival-podia. Hij staat dan ook bekend om zijn live shows. Deze zijn net als zijn muziek een uiting van maatschappelijk commentaar en politieke problemen. De afgelopen jaren tourde Will door Europa en Amerika als voorprogramma van Billy Bragg, Frank Turner, Valerie June en The Proclaimers. Zijn eigen headline-shows waren enorm succesvol na een uitverkochte Europese tour. Naarmate de tijd verstrijkt ontdekken steeds meer mensen Varleys talenten door zijn zelfgemaakte youtube video’s en zijn single Seize The Night, die al vier miljoen streams nadert op Spotify.

Support: YVI

In zijn eentje of met complete band zet YVI het ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. YVI schrijft verhalende, melancholische en troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl in de band-arrangementen de invloeden te horen zijn van Bon Iver en Elbow.