HAEVN - + support: Matt Perriment

HAEVN - + support: Matt Perriment

Van het maken van filmmuziek naar uitverkochte popconcerten. Met hun cinematische en meeslepende melodieën en warme stemgeluid neemt HAEVN je mee in een oneindig droomlandschap. Vrijdag 3 mei staat HAEVN in De Oosterpoort.

Vijfde keer

Jorrit: ‘’Er is iets bijzonders met Groningen. We keren nu voor de 5e keer terug naar De Oosterpoort en elk concert lijkt nog warmer en intenser ontvangen te worden dan de keer ervoor. Ons laatste concert was het absolute hoogtepunt van onze tour. Het voelt als familie’’

Grootse impact

HAEVN brak in 2015 door met hun debut single Finding out More, dat meteen werd genomineerd voor een Edison en een 3FM-Award. Een gelukstreffer? Zeker niet. Hun lang verwachtte debuutalbum Eyes Closed schreeuwt ‘internationale doorbraak’, zij het grotendeels fluisterend. Ingetogen werkjes als The Sea, We Are en Fortitude luisteren als slowmotionscènes in Scandinavische setting, met lieflijke gitaar- en pianomelodieën, dramaverhogende strijkers en een falsetrijke finale. Ook meer poppy nummers als Mind Games, Bright Lights en Let Love Tear Me Down bezitten een onmiskenbare filmische kwaliteit. Van der Meers stem is het niet zo geheime wapen van HAEVN. Hij zingt dicht op de microfoon en kan met zijn ingetogenheid een grootse impact hebben.

Onderwaterwereld

Na drie uitverkochte shows in Carré weet het duo het zeker: het theater is de beste plek voor hun muziek. Daarom reizen ze nu naar de mooiste zalen van het land om hum muziek ten gehore te brengen. Laat je daar meevoeren in de onderwaterwereld van HAEVN waar hun filmische sound zal worden uitgevoerd door de 5 koppige band versterkt door een strijkers ensemble.

Support: Matt Perriment

Matt Perriment is een singer-songwriter uit Londen die fijne indiefolk maakt wat doet denken aan Bear’s Den. Zeven jaar geleden begon Matt Perriment met met muziek maken, waarna hij snel een gevestigde naam werd in de (Zuid-)Engelse festivalscene. Matt is geen onbekende van Haevn. In 2018 verzorgde hij al eerder het voorprogramma van de band. Met zijn betoverende show, waarin hij vaak begeleid wordt door piano, viool of cello, weet hij zalen stil te krijgen. In maart is zijn gloednieuwe EP Memos verschenen, die hij ongetwijfeld ten gehore zal brengen deze avond!