Introdans - Leve Larbi

Introdans - Leve Larbi

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is internationaal een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen. In Leve Larbi presenteert Introdans drie van zijn werken.

Loin

Cherkaoui’s choreografieen zijn bijzonder uitdagend en voeren de dansers naar de toppen van hun kunnen. Iets wat zeker geldt voor het eerste werk in dit programma. Loin gaat over afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt. Cherkaoui’s vloeiende, organische danstaal en snelle armbewegingen resulteren in een hallucinerende choreografie.

Orbo Novo

Cherkaoui maakte Orbo Novo in New York. Hij liet zich inspireren door de gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid die de stad bij hem opriepen. Larbi schetst in vloeiende, adembenemende dansscènes een sfeer van hoop en nieuwe vooruitzichten, maar ook van verlangen naar wat geweest is.

Pure

In het oeuvre van Cherkaoui neemt het duet een prominente plaats in. Daarom presenteert Introdans Pure, een lyrisch, virtuoos duet, dat handelt over de thema’s zuiverheid en reiniging. In de choreografie beschildert de vrouw zichzelf met Japanse tekens, die door de man vervolgens worden uitgewist.