Pannenkoekenroute

Pannenkoekenroute (7,3km)

Verzamel zelf eitjes, meel en melk voor je eigen pannenkoek op de pannenkoekenroute van de Wereldboerderij in Selwerd. Je fietst of wandelt langs prachtige locaties in een tocht van in totaal 7,3 kilometer. Een sportief en lekker uitje voor jong en oud.

Vanaf 29 april is de pannenkoekenroute elke zaterdag mogelijk. Je kunt de tocht lopen of fietsen tussen 10:00 uur en 15:30 uur. Een pakket voor ongeveer 12 pannenkoeken kost €10,-.

Voor €15,- extra mag je de pannenkoek bakken en opeten (incl. beleg) in het pannenkoekenbosje bij de Wereldboerderij. Bij Vantosties zijn ook lekkere ijsjes, hapjes en drinken te koop.

De route start bij de Wereldboerderij (Bottelroosstraat 3 in Groningen). Je koopt hier bij de caravan Het Wijkbedrijf het pannenkoekenpakket. Je haalt bij de boerderij eieren uit het kippenhok in ruil voor een handje voer. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding door de tropische viskwekerij, waar je kan zien waar de babyvisjes vandaan komen.

Nadat je de eieren hebt verzameld fiets (of wandel) je naar de Wilhelmina korenmolen, waar je het graan kunt ruilen voor meel. Ook kun je de molen beklimmen en genieten van het uitzicht van de hoogste molen van Groningen. Vaak kan de molenaar iets vertellen over de molen.

Je fietst of wandelt verder naar bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep van Stichting Het Groninger Landschap. Hier mag je een nepkoe melken. Bij de kassa ruil je deze melk tegen een pak melk voor jouw pannenkoek.

Terug bij de Wereldboerderij mag je de koeien, kippen of varkens voeren, spelen in de grote speeltuin en jouw pannenkoek bakken en opeten in het bos.

Stuur een e-mail naar pkr@wereldboerderij.nl om je op te geven voor de pannenkoekenroute. Meer informatie over de Wereldboerderij vind je hier: http://wereldboerderij.nl/


Deel deze pagina