Dollard Route

De internationale Dollard Route strekt zich uit over een afstand van 300 km door het Nederlands-Duitse grensgebied en zelfs tot op het eiland Borkum! Omdat de route een rondrit is kunt u overal langs de route beginnen of ze gebruiken voor een dagtocht.


Frisse, zilte zeelucht, meeuwen en windmolens begeleiden u voortdurend op de 300 km lange tocht langs de Int. Dollard Route, vlakbij het wereldnatuurerfgoed Waddenzee. De UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur, heeft de Duitse en Nederlandse Waddenzee eind juni 2009 opgenomen op de lijst van wereldnatuurerfgoed. In 2014 werd het gebied met de Deense Waddenzee uitgebreid.

Een ander hoogtepunt van de tocht is de veerverbinding over de Dollard. Van mei tot september verbindt het passagiersschip 'Dollard’ de havens van Ditzum, Emden en Delfzijl. Waai lekker uit in de frisse wind en bekijk de unieke flora en fauna van wereldnatuurerfgoed Waddenzee. Op de Dollard Route fietst u door het uitgestrekte polderlandschap, dat in een eeuwenlang gevecht met de zee weer werd teruggewonnen en u doorkruist daarbij telkens weer kleine, dromerige dorpen.


Overzicht Dollardroute


Meer informatie

Alle informatie over de route vindt u op www.dollard-route.nl

Contact
Int. Dollard Route e.V.
Ledastraße 10
D- 26789 Leer

Telefoon: +49 491 919696.50
E-mail: info@dollard-route.de
Internet: www.dollard-route.nl 

Deel deze pagina