De Ploeg Hotspots

Voor kunstliefhebbers die ook graag een eindje toeren op de fiets is er vanaf 20 juni een prachtige nieuwe fietsroute. De tocht begint en eindigt bij het Groninger Museum waar op dit moment de grote tentoonstelling Avant-garde in Groningen met topwerken uit de beginjaren van De Ploeg te zien is. 

Langs de route door Groningen stad en ommeland zijn 12 replica’s van originele werken te bewonderen die de plek daadwerkelijk of mogelijk verbeelden. Zo kunnen kunst- en fietsliefhebbers de locaties bewonderen zoals deze door de kunstenaars van De Ploeg ongeveer 100 jaar geleden zijn vastgelegd en hiermee een vergelijking maken met het landschap van nu.

Dankzij de kunstenaars van De Ploeg valt het Groninger expressionisme niet meer weg te denken uit de kunstgeschiedenis. Bovendien is de bevlogenheid waarmee zij hun landschappen, portretten en stadsgezichten maakten nog altijd voelbaar in de geselecteerde doeken en spat het plezier waarmee ze de glinstering op het water of het gulle zomerweer probeerden te grijpen onverminderd van de meesterwerken af.

Meer informatie

De routefolder met de hotspots is te downloaden via deze link.

Kijk voor meer informatie op www.deploeg100jaar.nl

Foto: Jan Altink, De rode boerderij

Deel deze pagina