De ANWB #fietsmoment-route in Groningen

ANWB opent fietsseizoen met #fietsmoment

Om het fietsseizoen goed af te trappen kan iedereen op de pagina http://www.anwb.nl/fietsmoment per provincie een gratis ANWB fietsroute downloaden. Deze routes zijn vanaf vandaag te downloaden tot en met 1 juli. Dit geldt ook voor het insturen van de foto’s.

Ontdek deze prachtige "Lauwersmeerroute"

Ontdek Groningen met deze prachtige fietsroute van 37 kilometer. Een perfecte route voor het vastleggen van een mooi #fietsmoment! Hoe doe je dat? Nou, maak een foto tijdens je fietsroute van een mooi vergezicht, een bijzonder bankje, je kinderen die vrolijk bij je staan of je partner die graag met je fietst. Je mag zelf invullen wat jouw favoriete #fietsmoment is.

Lauwersmeerroute

De hoogtepunten op deze route zijn; de Theefabriek in Houwerzijl, voormalig vissersdorp Zoutkamp, de oude zeedijk van 1350 en de Kauwerszeedijk van 1875. In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten van de Waddenzee. De binnenzee veranderde daardoor in een zoetwatermeer: Het Lauwersmeer. Bepaalde delen werden drooggelegd en tegenwoordig is het Nationaal Park Lauwersmeer een uniek natuurgebied.

Download de route hier >>

Deel deze pagina