Rondom Pieterburen

Het gebied rondom Pieterburen staat bekend om zijn weidsheid, schoonheid en variatie. Niet voor niets werd de Waddenzee met haar unieke natuur in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen.

Naast prachtige natuur heeft deze regio veel te bieden op het gebied van cultuur, zoals eeuwenoude wierdendorpjes, bijzondere gebouwen en botanische tuinen. Dit landschap met de fiets verkennen is de ideale manier om te genieten van vergezichten over de Waddenzee, de kwelders en het land rond de oude zeearm van rivier De Hunze.

Voor elk wat wils
Deze fietstocht voert langs twaalf punten in het Lauwersland rond Pieterburen waarmee de weidsheid van de Waddenzee en de kwelders goed te ervaren zijn. Daarnaast zijn tips voor een hapje, drankje en zelfs overnachtingen opgenomen: voor wie geen genoeg kan krijgen van de gemoedelijke sfeer van dit gebied waar het heerlijk fietsen is.

Slim fietsen
Deze gevarieerde route van ongeveer 53 kilometer bezorgt zowel de geoefende als minder geoefende fietser een dag vol ontdekkingen. De knooppunten maken het gemakkelijk om de route naar wens in te korten.

 

De route is te koop bij de VVV Stad Groningen aan de Grote Markt of via de online webshop.

Deel deze pagina