Excursies

Liever de stad verkennen onder begeleiding van een gids? Ook dat kan in Groningen.

Rondje stad

Rondje stad

Er gaat niets boven Groningen! Er is veel te zien en doen in Groningen. Als je je bezoek aan Groningen begint met onze fietstour Rondje Stad! dan weet je precies waar. Met onze gids fiets je langs bekende hotspots zoals de Martinitoren en het Groninger Museum maar ook langs wat minder bekende, maar niet minder mooie plekjes van de metropool van het Noorden. Onderweg stopt de gids regelmatig even om leuke en interessante informatie over de stad Groningen te geven en er halverwege maken we een pauze om iets te drinken.

Wanneer
In de maanden mei tot en met oktober op zaterdagochtend 10.30 uur. Afhankelijk van (het aantal) aanmeldingen zijn in overleg ook andere tijdstippen mogelijk.
Het hele jaar door verzorgen wij voor groepen fietstours. Kijk hiervoor onder ‘Groepen‘.

Duur
De fietstour duurt ongeveer 2 1/2 uur (inclusief een koffie/thee pauze).

Groepsgrootte
Minimaal 4 en maximaal 15 personen per gids.

Prijs
€ 25,00 per persoon (inclusief gids en fietshuur). Huur van een elektrische fiets is evt. ook mogelijk. Extra kosten hiervan bedragen € 10,00. Alleen contante betaling mogelijk.

Reserveren
Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dit kan via het contactformulier.

Vertrekpunt
Het vertrekpunt is vanaf fietswinkel Pim's Fietsen, Westerkade 24, 9718 AS Groningen. Pim's Fietsen bevindt zich op circa 10 minuten loopafstand van het station en het VVV-kantoor op de Grote Markt. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt (Parkeergarage Q-park Westerhaven, Westerhaven 17, 9718 AC Groningen ).

Stadsrondrit

Je kunt onder begeleiding van een gids een stadsrondrit maken op de fiets. De tocht voert langs bijna alle belangrijke gebouwen en plekken. Je kunt deze tocht op aanvraag maken. De start is om 13.30 uur bij de bewaakte fietsenstalling bij het Centraal Station.

Kunstexcursie

Ben je een kunstliefhebber? Dan kun je ook een begeleide kunstroute op de fiets volgen. De tocht duurt 2,5 uur en onderweg sta je stil bij een selectie uit de ruim 400 beelden en kunstobjecten die de stad rijk is. De kosten bedragen €7,-. Studenten en Stadjerspashouders krijgen korting. Je kunt voor de tocht een fiets huren. De tocht wordt georganiseerd door Henk Bakker Activiteiten.

Architectuurroute

De afgelopen decennia heeft menig architect uit binnen-en buitenland zijn ontwerp in Groningen uit mogen uitvoeren. Tijdens de fietstocht door de stad Groningen kunt u zich laten verrassen door deze bouwwerken, waarbij nieuwe materialen en vormen zijn toegepast. Het botenhuis van Gunnar Daan, het op een insect lijkend sluiswachtershuis van van Zuuk en meer. Ook is het mogelijk langs het Wall House of langs het nieuwe stadion "de Euroborg" te fietsen.
De tocht voert grotendeels door de wijken rond de binnenstad en de weer daarbuiten liggende herstructurering -of nieuwbouwijken. Op verzoek kan de binnenstad meegenomen worden.
Start: Centraal station Groningen bij fietsenverhuur annex fietsenstalling (tel. 3124174 voor verhuur van fietsen )
Duur: 3 uur incl. een koffie/thee pauze. Aantal kilometers: ongeveer 15
Prijs: € 12.50 per persoon exclusief consumpties en fietshuur. Op zondag € 15.00 per persoon exclusief consumpties en fietshuur.

Amsterdamse-Schoolpanden

In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw zijn veel Groninger architecten beïnvloed door de expressionistische architectuur van de Amsterdamse School. Zo zijn hele wijken als de Korrewegbuurt, de Oosterpark en de Oranjebuurt door verschillende architecten volgens de principes van de Amsterdamse schoolstijl ontworpen. Daarnaast zijn ook particulier woningen en scholen in de Amsterdamse schoolstijl ontworpen door bijvoorbeeld Egbert Reitsma en de gemeente architect S.J. Bouma . De fietstocht voert langs al bovengenoemde soorten bouwwerken door verschillende schilwijken om de binnenstad. U krijgt uitleg over de stijl en de verschillende architecten en u zult verrast zijn door de vormen.
Start: Centraal station Groningen bij fietsenverhuur annex fietsenstalling
( tel. 3124174 voor verhuur van fietsen )
Duur: 3 uur incl. een koffie/thee pauze. Aantal kilometers: ongeveer 15
Prijs: € 12.50 per persoon exclusief consumptie en fietshuur. Op zondag € 15.00 per persoon excl. consumptie en fietshuur.

Deel deze pagina