Nieuwe fietsroute Bourtange

woensdag 11 mei 2011

Nieuwe fietsroute Bourtange

Marketing Groningen heeft een nieuwe fietsroute ontwikkeld: de G7 Fietsroute Bourtange. De route is een ontdekkingstocht door vestingstad Bourtange en de prachtige streek Westerwolde. De tocht, waarin heden en verleden samenkomen, is ongeveer 30 kilometer lang.

Met deze fietsroute ga je op ontdekkingstocht in vestingstad Bourtange en de prachtige streek Westerwolde, beide vlakbij de Duitse grens. Westerwolde heeft een zeer afwisselend landschap: van bossen en heide tot ontgonnen, in cultuur gebrachte woeste grond. Bijzonder is dat je echt terugfietst naar het verleden. In Bourtange bezoek je de vesting die er anno nu precies zo uitziet als in het jaar 1742. Maar ook het omringende landschap, zoals het beekdal van de Ruiten Aa, keert door natuurontwikkeling langzaam terug naar haar oorspronkelijke vorm. Hoe heden en verleden in Zuidoost-Groningen samenkomen ontdek je met deze gevarieerde route.

De route begint bij het informatiecentrum in Bourtange. De tocht laat je de bezienswaardigheden in vestingstad Bourtange beleven en brengt je daarnaast langs mooie en interessante plekjes in de omgeving. In ongeveer 30 kilometer ervaar je hoe dicht verleden en heden in deze regio naast elkaar bestaan, zowel op het gebied van cultuur als natuur. Ontdek de grootsheid van de onneembare vesting, maar ook de effecten van de ontginning op het landschap en de dorpen in het stroomgebied van zowel de beek de Ruiten Aa als het Ruiten-Aa-kanaal.
 

De route is verkrijgbaar bij VVV Groningen en VVV Bourtange. Kosten: €1,50.

Deel deze pagina