Nieuwe routes voor de Groningen Routes app

donderdag 06 juni 2013

Nieuwe routes voor de Groningen Routes app

In het Groninger landschap liggen herkenningspunten verborgen van een verdwenen industrie: de fabricage van strokarton. Meer dan twintig fabrieken voorzagen in de groeiende vraag naar verpakkingsmateriaal en zorgden voor werkgelegenheid in alle lagen van de bevolking. Honderd jaar lang was strokarton een Gronings product om trots op te zijn.

Voor de Groningen Routes app zijn vier historische routes gemaakt over de geschiedenis van de strokartonfabrieken. Onderweg krijgt u antwoord op vragen als: welke veranderingen zijn er in het landschap aangebracht voor deze bedrijfstak en welke risico's werden er lang geleden genomen? Aan de hand van leuke anekdotes wordt de geschiedenis van de mensen van de strokarton tot leven gebracht.

Voor het gebruik van deze app heeft u een smartphone nodig met GPS en internetverbinding. Dat laatste niet voor onderweg, maar voor het downloaden van de routes. Haal de route thuis op, want onderweg is de internetdekking misschien niet optimaal. Zorg voor een goed opgeladen batterij bij vertrek.

Verdwalen is niet mogelijk dus: herontdek met deze vier fietsroutes het belang van de strokartonindustrie voor de geschiedenis van Groningen.

Deel deze pagina