Groningen centraal in RTL4 fietsprogramma ‘Go Cycling’

woensdag 13 maart 2013

Het programma Go Cycling van RTL 4 staat komende zondag 17 maart grotendeels in het teken van Groningen. In deze uitzending neemt presentator Ruben Dingemans de kijker mee op een fietstour door de regio Oldambt. Op zondag 21 april staan het Lauwersmeergebied en het Westerkwartier centraal in het programma.

In september 2012 zijn op twee plaatsen in de provincie Groningen opnames gemaakt voor het programma Go Cycling van RTL 4. Op 8 september startte een sportief wielergezin op de wierde van Ezinge voor de opnames in het Lauwersmeergebied/Westerkwartier. Via Electra en Houwerzijl fietsten zij in hoog tempo Zoutkamp binnen, waar een bezoek werd gebracht aan de Palingrokerij van Geale Postma. Naast een rondleiding door de rokerij en een korte cursus fileren, mocht er uiteraard ook geproefd worden. De route werd vervolgd langs het Lauwersmeer naar restaurant Het Booze Wijf op Lauwersoog. Na de lunch hier stapte het gezin aan boord van een snelle rib van Beleef Wad en Water om zeehonden te gaan kijken op het Wad. De dag werd afgesloten met een bezoek aan de kerk van Fransum in Middag Humsterland.

De opnames in de regio Oldambt vonden plaats op 9 september. De opnames startten bij de Blauwestadhoeve in Midwolda waar het recreatieve fietsstel overnachtten. De officiële start van de te volgen Borgenroute was bij de Heemtuin in Muntendam. Na een kort bezoek aan de Veenborg bij Sappemeer lunchte men bij De Boerderij op het terrein van de Fraeylemaborg. Van daar uit door naar Galerie Maya Wildevuur alwaar de fietsers deelnamen aan een schilderworkshop onder begeleiding van Maya Wildevuur zelf. De route eindigde aan de boorden van het Oldambtmeer.

Het tijdstip van de uitzending met Groningen in de hoofdrol is op zondag 17 maart en zondag 21 april is om 16.30 uur. De herhalingen zijn op zondag 24 maart en zondag 28 april om 8.30 uur.

Voor meer informatie omtrent het programma Go Cycling, kijk op www.gocycling.nl
 

Deel deze pagina